Isabel Nolte

  • Cabaret

Op 10 juli 1988 werd Isabel Nolte in Stromberg, een klein dorpje in Duitsland, geboren. Ze groeide op in een heel hecht en muzikaal gezin met twee gitaarspelende ouders en twee zusjes. Haar muzikaliteit werd dus met de paplepel ingegoten.

In 2008 verhuisde Isabel voor haar studie Psychologie naar Enschede. Daar aangekomen merkte zij snel, dat het altijd al geliefde podium haar weer naar zich toe trok. Ze zong in verschillende bands en koren en speelde in diverse theaterproducties.

Sinds september 2014 woont Isabel in Utrecht en probeert ze vanuit daar heel Nederland te veroveren. Isabel nam in 2015 deel aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en kwam tot de kwartfinales. Hiervoor heeft zij haar eerste theaterprogramma in elkaar gezet: “Onderweg” waarmee ze sinds april 2015 in verschillende theater’s optreed. In 2015 haalde Isabel bovendien de finale van De beste singer songwriter van Utrecht en het Utrechts Kleinkunst Festival. Kort daarop won zij de publieksprijs van het Utrecht Cabaret Festival. Hiernaast stond zij ook in de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Momenteel doet de tweede fase opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch voor Cabaret.

“Isabel is een krachtige verschijning, en als zij gaat zingen is ze helemaal in haar element. Ze heeft een mooie klank in haar stem, en in haar liedjes zet zij zich neer als een sferische muzikale performer. (…) Ze heeft een krachtige theaterpersoonlijkheid.” Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival

“Haar Duitse komaf, haar enthousiasme en absolute bereidheid om de mensen om haar heen verhalen te willen vertellen zijn goede ingrediënten om zich een plek te kunnen gaan veroveren in het Nederlandse theater landschap” Juryrapport Utrechts Kleinkunst Festival.