Jeanne

  • Indie
  • Pop
  • Singer songwriter

Jeanne Rouwendaal is sinds haar tiende levensjaar bezig met muziek. Van slagwerk in een orkest tot bassen in een meiden rockband tot zingen in een punkband: ze heeft het allemaal gedaan. Sinds het najaar van 2013 staat Jeanne’s muzikale carrière volledig in het teken van nog maar een ding: haar eigen ‘project’. Een project valt het eigenlijk niet meer te noemen; eerder het levenswerk van de negentienjarige.

In maart 2014 bracht Jeanne in eigen beheer haar eerste EP genaamd ‘No’ uit, waar zij gitaar-, bas-, xylofoon- en zangpartijen zelf op inspeelde. In hetzelfde jaar nam ze deel aan de Grote Prijs van Nederland, waar zij uiteindelijk tijdens de finale in Paradiso (Amsterdam) de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

In 2015 werd Jeanne geselecteerd voor Popronde Nederland. Gedurende de twee-en-een-halve maand heeft ze in 20 steden gespeeld, met in totaal 33 optredens. Tijdens de traditionele start van het rondreizende festival in Nijmegen, schreef 3VOOR12: ‘Haar songs zijn herkenbaar en volwassen voor iemand van 19: ze kan je zo meeslepen in haar emotie met de liedjes die ze zingt […]’

In januari 2015 vertrok Jeanne voor een kleine maand naar Australie om daar haar tweede EP op te nemen, getekend bij Northtone Records (Melbourne Independent Record Label). De EP komt naar verwachting dit voorjaar uit.

Jeanne’s repertoire, (haast) altijd gespeeld op haar felgroene elektrische gitaar, varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot rauwe nummers met een mening. Alle nummers hebben echter een ding gemeen: ze komen recht uit haar hart, te horen in haar stem en teksten.