Ongeremd

  • Cabaret

Ongeremd, bestaande uit Joey Touwslager en Bas van Klompenburg (Plus muzikale begeleiding van de Ongeremd band), is hét cabaretduo van Almere. Nu is dit niet zo héél speciaal. Zij zijn in Almere namelijk de enige. Maar weet wel, wanneer deze jongens eventjes niet in Almere zijn, dan is daar ook meteen geen klote te beleven. Goed. In 2012 besloten zij zich vanuit de toneelopleiding te gaan focussen op het maken van cabaret. En het schrijven van kleinkunst-pop liederen. En toch ook wel een beetje muziektheater. Wat uiteindelijk resulteerde in een creatieve-mix van allen samen, en waarom ook niet, vandaag de dag te noemen; Ongeremd Cabaret.

In de afgelopen 4 jaar kwamen zij met maar liefst twee eigen cabaretshows, waarvan één in reprise ging, twee kerstcabaretshows (inclusief huiskamertours), optredens op o.a. Uitmarkt A’dam, Cultuurnacht Almere, Bevrijdingsfestival Almere, Groentesoep Festival, Haven Festival, Havenwerk Festival, KAFT Twente, Theateretappe Brummen en ga zo maar verder. In 2014 werd Ongeremd geselecteerd voor het Cabaretfestival Cameretten. In 2016 komt Ongeremd niet alleen met een nieuwe show getiteld ‘Niet Te Scheiden’, maar duiken zij ook nog eens de studio in voor hun allereerste EP.

Niet Te Scheiden is een hilarische, persoonlijke cabaretshow over de verschillen tussen beide cabaretiers, waarin zij filosoferen over het leven, de liefde, seksuele voorkeur, verslavingen, politiek en andere moeilijke keuzes die dagelijks de revue passeren…

Wat weten zij van elkaar? Wat niet? Doen ze voor elkaar onder of zijn het gelijken? Verschillen zij eigenlijk van elkaar? Van mening, keuzes, smaak, achtergrond… Zijn zij échte vrienden of alleen maar collega’s?